Köp online

Produkter

Du är här:

Webshop »
Du är här: Webshop » Navigation & säkerhet » Sjökort » Elektroniska » Navionics
 

Navionics sjökort - den ledande tillverkaren av elektroniska sjökort


Navionics har ett stort utbud som täcker stora delar av farbara vatten runt jorden. Sjökort till plottrar finns i flera olika utföranden med olika egenskaper och presentationslägen. För att beställa kort är det viktigt att veta vilken storlek på kort som används i just din plotter, CF, SD eller MSD. Det är viktigt att du kontrollerar kompabilitet för just din plotter, innan du köper någon av nedanstående produkter.

Läs Navionics kompabilitetstabell här: 
http://www.navionics.com/en/compatibility. Sjökort bör uppdateras regelbundet då nya mätningar görs kontinuerligt och sjömärken ändras och justeras.

MSD kort med SD adapter   CF kort
 

Klicka på en produkt nedan för att se täckningsområden och beställa. Längre ner kan du läsa om Navionics unika funktioner och egenskaper.

 
Uppdatering av Navionics sjökort. När ett års perioden är över och Freshest Data inte är möjligt finns det fortfarande en möjlighet att uppdatera sjökortet. Att ha den senaste versionen är viktigt och sjökorten förbättras kontinuerligt så fort ny data finns tillgänglig.

Uppdatering görs genom att Navionics Update kort köps, välj mellan CF eller MSD kort. Registrering görs via www.navionics.com och önskat område väljs för nerladdning (Navionics + områden). Det gamla kortet används som bekräftelse på att tidigare köp är gjort och måste finnas tillgänligt vid nerladdning. En ny ett års period med fria uppdateringar via Freshest data startar vid registreringen.
Navionics+ Preloaded är kompatibel med Freshest Data, Community Edits, SonarChart, Autorouting, Plotter Sync. Funktionerna är beroende av plotter modell, se respektive plotter fabrikat/modell för mer information om kompatibilitet.

Navionics+ Preloaded
finns i formatet Small² och XL9 är färdiga kort med ett specifikt område.

Navionics+ är ett helt nytt kort som säljs utan område. Aktivera kortet online via en PC eller Mac. Registering görs via www.navionics.com. Välj önskat område och ladda ner via en lättanvänd online tjänst. Navionics+ är kompatibel med Freshest Data, Community edits och SonarCharts.
Navionics Platinum+ kort finns för flera olika områden och täcker de flesta delarna av farbara vatten i Norden. Navionics Platinum+ har utökad hamninformation och kan visa 3D vy och satellitfoton som kan läggas över kartbilden samt bilder av hamnar. Platinum+ XL3 är kompatibel med Freshest Data och Sonar Charts.

Vid uppdatering av sjökort byts det gamla kortet in och ersätts med ett nytt.
 

Navionics Freshest Data

Se till att du har tillgång till de senaste sjökortet! All rådata kommer från Sjöfartsverket S57 och Navionics behandlar och uppdaterar informationen regelbundet. Vid köp av ett nytt Navionics sjökort har du möjlighet att under 1 års tid, kostnadsfritt uppdatera ditt sjökort - hur många gånger du vill. Registrera ditt sjökort inom 2 månader efter köpet på www.navionics.com. Freshest Data är kompatibelt med Navionics Gold Small S², Gold XL9, Platinum+ XL3, Platinum+ XL, Navionics+ och Navionics Update.

 

Navionics Sonar Chart

Skapar fler djupkurvor och fungerar som ett separat fiskeläge. Sonar Chart lagras på Navionics Platinum+ och Navionics+ sjökort som ett separat lager. Välj mellan navigeringsläge eller fiskeläge. I fiskeläget får du fler och tätare djupkurvor men endast de nödvändigaste navigeringssymbolerna visas.

Användare kan gemensamt förbättra Sonar Chart genom egna inspelningar. Med ett kompatibelt ekolod som har GPS funktion och kortläsare kan djupinformation spelas in och lagras på ett SD kort.

Informationen kan sedan laddas upp via www.navionics.com och ca en vecka senare kan ditt sjökort uppdateras med den nya datan. Du får dessutom tillgång till andras inspelningar. Användare av Navionics Sonar Chart kommer gemensamt att förbättra områden på ett sätt som inte tidigare varit möjligt. Möjlighet att ladda ner Navionics Sonar Chart är begränsat till ett år efter köpet av sjökortet via funktionen Freshest Data. Förläng enkelt med ett år genom att uppgradera ditt kort eller köpa till ett nytt Navionics Update kort.

 

Uppdatering av Navionics sjökort

När ettårs perioden är över och Freshest Data inte är möjligt finns det fortfarande möjlighet att uppdatera sjökortet. Att ha den senaste tillgängliga datan är viktigt och sjökorten förbättras kontinuerligt så fort ny data finns tillgänglig.

Uppdatering görs genom att man köper ett Navionics Update kort. Välj mellan CF eller MSD kort, läs i kompabilitetstabellen ovan om du är osäker vilket format du behöver. Registreringen görs via www.navionics.com och önskat område väljs för nedladdning (Navionics+ områden). Observera att man kan välja annat område än det du redan har på ditt befintliga sjökort, som används som bekräftelse på att ett tidigare köp har gjorts. Ditt befintliga kort måste alltså finnas tillgängligt vid nedladdning. En ny ettårs period med fria uppdateringar via Freshest Data startar vid registreringen.

Uppdatering med Navionics Update är möjligt på Navionics Silver, Gold Small² och Gold XL9. Även andra fabrikat av sjökort kan användas för att öppna upp Navionics Update, t.ex. MSD/SD kort av fabrikaten C-Map, Garmin BlueChart g2, Garmin BlueChart g2 Vision, Lakemaster och Lowrance m.fl. Se http://www.navionics.com/en/navionics-updates-compatibility för en komplett lista. 

Platinum+ XL3 och Platinum+ XL uppdateras genom inbyte av kort - kontakta vår butik. Navchart och Classic kort är inte längre möjliga att uppdatera.