SunBeam SMART L I T H I U M One 12V 100Ah

17.990,00 kr / st

Ett lithiumbatteri har många fördelar, bl.a. livslängd, vikt och kapacitet. Livslängden för detta batteri vid återkommande 50% urladdning är hela 5000 cykler. Jämför t.ex. mot en mobiltelefon som brukar ha 400 – 1200 cykler. Den långa livslängden gör SMART L I T H I U M One billigt och bekymmersfritt att äga.

Ett vanligt blybatteri lider av höga interna förluster, som ökar kraftigt vid större strömuttag. SMART L I T H I U M One klarar kraftig laddning och urladdning, utan det stora motstånd som fås i ett blybatteri. Den mest märkbara fördelen är att det helt enkelt går mycket fortare att ladda upp batteriet.

Hela batteriets kapacitet är tillgänglig hos ett lithiumbatteri, jämfört med 50% hos ett vanligt blybatteri. På ett vanligt blybatteri skadas batteriet permanent vid en urladdning som är djupare än 50%. Blybatteriets begränsningar gör att man kan likställa kapaciteten i ett 100 Ah lithiumbatteri med ett 200 Ah blybatteri. Märk väl att lithumbatteriet väger en bråkdel av motsvarande blybatteri.

Tillfälligt slut i lager, normal leveranstid är 5-10 arbetsdagar. Kontakta butiken för mer information.

Artikelnr: 2513824001749 Kategori: Taggar: , , ,

Beskrivning

SUNBEAMsystem SMART L I T H I U M One skiljer sig från andra lithiumbatterier då det möjliggör en enklare uppgradering från traditionella förbrukningsbatterier utan krav på att bytta om, eller ersätta delar av elsystemet. Generatorn behöver ej bytas, laddaren ställs in på laddprogram utan utjämning/equalize. Man kan behålla blybatterier i övriga batterigrupper för t.ex. startmotor eller bogpropeller.

För lithiumbatterier krävs alltid någon form av övervakning, då batteriets spänning inte ger någon ledtråd om laddningsstatus. Den tillhörande appen SUNBEAMsystem (finns för iOS och Android), ger dig kontroll på batteriets laddningsstatus och omgivningsdata. Appen fungerar också tillsammans med solcellregulatorerna MoonRay. Appen kan också visa både batteribank och solcellspaneler som en enhet och inte bara som individuella enheter.

Konstruktionen och BMS:en är uppdaterad för att klara ännu tuffare tag! Detta batteri skall endast parallellkopplas, om du använder flera batterier i samma grupp.

Mer information

Vikt 14.5 kg
Dimensioner 340 × 170 × 210 mm
Tillverkare

OEM nummer

Spänning

Batterikapacitet

100 Ah

Kontinuerlig laddning

Max 150 A

Kontinuerlig urladdning

Max 150 A

Pulsurladdning (10 sek)

450 A

Cykler

5000

Poltyp

T11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “SunBeam SMART L I T H I U M One 12V 100Ah”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *