Regulator PeakPower EP MPPT10XTRA

995,00 kr inkl. moms

Ett solenergisystem är vanligen uppbyggt för att ladda 12 V batterier och eftersom en solpanel vanligtvis ger 17-18 V, kan inte hela effekten utnyttjas från panelen om man använder en konventionell regulator.

Principen för regulatorn från PeakPower, är att behålla den effekt som finns i solpanelen men till en lägre spänning. Den anpassar spänningen från solpanelen till den spänning som behövs för att ladda batteriet. Genom att sänka spänningen får man automatiskt mer ström för bibehållen effekt. Dess MPPT-teknik (Maximum Power Point Tracking) gör att den hela tiden hittar maximal effekt på solpanelen.

Om man har långt avstånd mellan solpanel och batteri kan man med fördel seriekoppla två 12 V paneler för att få 24 V och på så sätt förhindra spänningsfall samtidigt som man kan använda klenare kabel.

Regulatorn känner automatiskt av systemspänningen (12 eller 24 V). Den kan användas på bly-/syra batterier (gel, slutna eller öppna). Med displayen MT-50 (tillval), kan man konfigurera regulatorn för AGM och Lithium batterier. Displayen visar också aktuell prestanda i systemet och kan monteras på ett lättavläst ställe.

Tillfälligt slut i lager, normal leveranstid är 5-10 arbetsdagar. Kontakta butiken för mer information.

Artikelnr: 1-2783 Kategori:

Mer information

Vikt 0.7 kg
Dimensioner 172 × 139 × 44 mm
Enhet

Styck

Tillverkare
OEM nummer

Spänning

Effekt

Ingångsspänning

100 V

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Regulator PeakPower EP MPPT10XTRA”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *