Furlex Standard & TD elkonvertering

18.125,00 kr / st

Furlex har gjort livet ombord lättare i årtionden. Faktum är att, Furlex är det mest sålda rullfocksystem i världen. När du har provat att använda en Furlex vill du inte ha något annat. Nu finns det en ny Furlex som gör livet ombord ännu enklare. Konvertera din manuella Furlex, luta dig tillbaka och njut av Furlex Electric.

Komplettera med PSU startpaket och kontrollpaket för ett komplett system. Observera! Det krävs endast ett PSU startpaket per båt. Dvs. har du redan Seldéns elektriska produkter ombord och ett PSU startpaket, behöver du inte ytterligare ett.

Nollställ
Artikelnr: FLXERETRO Kategori:

Beskrivning

Uppgradera din manuella Furlex
Uppgraderingen är enkel för alla som redan har en manuell Furlex 200S eller 300S-serie (produktionsår 1997-2015) eller nuvarande modeller 204S eller 304S på sin segelbåt. Revlinan, trumman och linskyddet ersätts enkelt med en Furlex Electric-motor. Ingen anpassning av segel krävs, eftersom liklängden på ditt befintliga segel ej påverkas.

Pålitlig prestanda
Furlex Electric är konstruerad kring en mycket effektiv 48V elektrisk motor. En DC / DC omvandlare ingår och omvandlar båtens 12V eller 24V till 48V vilket gör det möjligt att dra tunnare kablar till motorenheten. Installationen är enkel och nya Furlex Electric har en kompakt design. Effekten överförs till en självlåsande växel för att rotera förstagsprofilen med ett maximalt vridmoment på 60Nm (204E) och 90Nm (304E). Detta höga vridmoment innebär att du alltid kan förlita dig på att kunna rulla ut eller in, ditt försegel – även när vind och hav visar sig från sin värsta sida.

Motorn förbrukar endast 10-25 A vid normal belastning och det tar 25-30 sekunder att rulla in en genua. När man seglar med en delvis revad genua, ger växlen i motorn ett mekaniskt lås. För att förhindra oavsiktlig överbelastning levereras systemet med en inbyggd strömbegränsare anpassad till typen Furlex, 204E eller 304E. Om du försöker hala ut seglet utan att först släppa skotet, är vridmomentet omedelbart begränsat till en säker nivå. Denna säkerhetsfunktion återställs automatiskt några sekunder efter det att tryckknappen släppts.

I händelse av strömbortfall är seglet enkelt att hala in manuellt. Ett system för nödlina ingår som standard och kan användas både på däck och genomdäck versioner. Ett nödhandtag finns som tillval.

Mer information

ViktInte tillgänglig
Enhet

Styck

Tillverkare

OEM nummer

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Furlex Standard & TD elkonvertering”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *