Torqeedo Cruise 10.0 Fixed Pod inklusive batteri och laddare

244.500,00 kr inkl. moms

Torqeedo fortsätter att bredda utbudet av elektriska motorer för båtar och introducerar nu Fixed Pod Drive! FP är en helt ny serie motorer tänkta för segelbåtar och deplacementbåtar och baseras på Cruise 2.0, 4.0, och den helt nya 10.0!

Artikelnr: 1-2046 Kategori:

Beskrivning

Cruise Fixed Pod är framtagen främst för segelbåtar och deplacementsbåtar upp till 10 ton. Tack vara konstruktionen med motorn placerad i gondolen och enheten helt under skrovet tar den inget utrymme inne i båten förutom batterierna. Med en anpassad foldingpropeller finns kraften när motorn används samtidigt som vattenmotståndet är minimalt vid segling.

Med en propellereffekt motsvarande en 20hk förbränningsmotor och en vikt på 19 kg ger Cruise 10.0 FP en toppfart runt 17 knop på en deplacementbåt. Cruise 10.0 FP utnyttjar elmotorns raka vridmomentkurva och propellern är helt anpassad efter motorns karakteristik.

Cruise FP, liksom övriga Cruisemotorer från Torqeedo, drivs bäst med Torqeedo Power 26-104 litiumbatterier som ger ett pålitligt system där batterier och motor kommunicerar med varandra för att hela tiden utnyttja energi och kraftuttag på effektivast möjliga sätt. Som användare får man hela tiden uppdaterad information i displayen på reglageboxen om batteristatus, hastighet och kvavarande körtid/ körsträcka med hjälp av den integrerade GPS mottagaren. Motorn kan även drivas med batteribankar av AGM batterier.

Cruise FP levereras med reglagebox för fjärrmanöverering och har, som övriga Torqeedo motorer, integrerad GPS. Med Torqeedo Power 26-104 batterier får man ett komplett och helt integrerat system med en tillgänglig effekt på 10,8 kWh (inkluderat i priset).

Mer information

Vikt 33.5 kg
Enhet

Styck

Tillverkare

OEM nummer

Ingående effekt

10000 W

Framdrivningseffekt

5600 W

Motsvarande dragkraft för bensinmotor

25 hk

Effektivitet

56%

Statisk dragkraft

315 lbs

Batteri

Externt

Nominell spänning

48 V

Standard propeller

v19/p4000

Max varvtal

1400 rpm

Motorstyrning

Reglage

Steglöst för körning framåt/bakåt

Färddator

Ja

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Torqeedo Cruise 10.0 Fixed Pod inklusive batteri och laddare”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *