Gaslarm 3GAS+ square

995,00 kr / st

Få lugn och ro under din semester medan du själv, dina barn och dina husdjur sover.

Gaser kan vara oavsiktliga och är farliga för människor och djur vid läckage och fel i utrustning, cylindrar eller rör. Förutom vid olyckstillfällen, används gaser, som exempelvis eter, också allt oftare för att göra folk medvetslösa då man planerar att begå rån.

3Gas + Alarm upptäcker samtliga följande gaser:

  • LPG (både butan och propan) i händelse av ett oavsiktligt läckage i en enhet, en cylinder eller ett rör.
  • Kolmonoxid (CO) – som kan framkallas av gasdriven utrustning som inte är korrekt ventilerad eller har otillräcklig tillgång till friskluft för förbränningsprocessen.
  • Narkotiska ”knockout”-gaser som exempelvis eter – vilken används ofta vid rån för att göra offer medvetslösa.

1 i lager (kan restnoteras)

Artikelnr: 1-2573 Kategori:

Beskrivning

Sensorerna är extremt känsliga och varnar även för de lägsta gaskoncentrationerna. Sensorfunktionen kontrolleras vid varje starttillfälle och den automatiska kalibreringsprocessen testas var 40:e sekund så att inställningen är korrekt eller om en förändring behöver göras. Ljus- och ljudsignaler försäkrar användaren om att funktionen är korrekt.

När larmet 3Gas+ upptäcker en gaskoncentration i den omgivande luften kommer den att förlarma under 40 sekunder. Om gaskoncentrationen förblir konstant under förlarmet eller om den ökar kommer larmet att aktiveras och utlösa en kontinuerlig ton och en röd LED-lampa som lyser ihållande. Om gaskoncentrationen har försvunnit under larmet kommer 3Gas+ att återgå till standby-läge.

Då vissa gaser stiger och andra sjunker är det möjligt att förbättra säkerheten genom att placera en eller två, extra (tillval) sensorer som kan monteras på annan höjd eller plats.

Mer information

Vikt 0.45 kg
Dimensioner 53 × 53 × 30 mm
Spänning

Egenförbrukning

100 mA

Förbrukning

180 mA

Ljudnivå

80 dB

Notering

Detekterar: Propan, Butan, Kolmonoxid, narkotiska ”knockout”-gaser. Extra (tillval) sensor: Ja, max 2 st. Känslighet: ca 95 ppm.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Gaslarm 3GAS+ square”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…