Självskotande manuell vinsch Seldén S serien aluminium

11.700,00 kr44.200,00 kr / st

Om du är kappseglare eller inte spelar ingen roll. Med en manuell vinsch upplever du tydligt samspelet mellan trumman och Self-tailing funktionen.

S-serien underlättar din segling och gör hanterandet av en belastad lina både säkrare och snabbare. Self-tailing funktionen är fjäderbelastad och utformad för att hålla linan lagom mycket utan att den kilar in sig, en funktion som är möjlig tack vare trummans egenskaper. Den stora fördelen är att linan kan ligga i Self-tailing spåret när du tar hem slacket i ett obelastat skot med vinschhandtaget monterat. Inför stagvändningen förbereder man sin lovartsvinsch och i vindögat tar man hem slacket. Skotet ligger i Self-tailing spåret och vinschhandtaget är redan där. Är man snabb så räcker det med ett varv eller två med handtaget för att förseglet ska vara trimmat till fulländning. Ytterligare en fördel – man vet var handtaget är och slipper leta efter det.

Vinschen kan enkelt konverteras till eldrift. För att underlätta monteringen finns adapterplattor till respektive vinsch.

Beställningsvara, normal leveranstid ca 5 dagar.

Lagersaldo uppdateras en gång per dygn och är endast en uppskattning.

Artikelnr: 475-1xx-10 Kategori:

Beskrivning

Asymmetric Rib Technology

Trummorna som används för Seldens nya manuella och eldrivna vinschar är smidd, maskinbearbetad och hårdanodiserad aluminium med vertikala ribbor som placerats med olika mellanrum i förhållande till varandra – en asymmetrisk placering. En belastad lina får en liten inbuktning där den ligger an mot en ribba och om alla ribbor placerats symmetriskt så landar alla inbuktningar på en ny ribba samtidigt när man släpper på linan. Om och om igen och linan lämnar vinschen stegvis och ryckigt. En asymmetrisk placering ger ett bra grepp och en harmonisk utmatning. Seldén kallar det ART.

Ytterligare information

Volymvikt N/A
Tillverkare

Tillverkarens artikelnr

, , , , ,