Riggverkstad

På Viking Yachting har vi samlat ihop över 40 års erfarenhet i vår riggverkstad. Kunskapen har gått i arv sedan starten 1976. I vår egen verkstad kan du få hjälp med stående och löpande rigg, mantåg, reparationsarbeten på bommar och nybeställning av bommar, reparationsarbeten på Rodkicker, spinnakerbommar m.m.

Har oturen varit framme, kan vi hjälpa dig med nya spridare till din Seldén rigg. Vi kan också hjälpa dig med olika typer av splitsar på tågvirke av både klassiska och moderna material.

I vår riggverkstad hjälper vi givetvis till också med andra typer av jobb utanför båtvärlden. Vi pressar vajer till t.ex. gymmaskiner, tennisnät, staket m.m. Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig.

Tips! Varje båt är unik och ingen är den andra lik. Seldén mast började med att ID-märka sina master från 2004. Med detta nummer, kan man få reda på, vad som monterats på just din mast. Numret hittar du längst ner på maströret.Mycket av de instruktioner och råd du läser här kommer från Seldéns Råd och Tips. Vill du djupdyka i riggtrim och riggvård rekommenderar vi att du läser hela boken som är gratis, klicka på bilden nedan.

Råd och tips för riggning och intrimning av din Seldénmast

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och kvalitet. Därför arbetar vi med de främsta varumärken som finns på marknaden.

  • Seldén levererar allt till masten i form av beslag, bommar, Rodkicker, rullfocksystem m.m.
  • Petersen Stainless Rigging levererar rostfri vajer.
  • Blue Wave levererar terminaler m.m.
  • LIROS levererar bl.a. allt tågvirke, men har även andra varumärken i sin portfölj som vi jobbar med. T.ex. Spinlock och Wichard.