Fritidsskepparen – Förarbevis för vattenskoter

325,00 kr / st

Förarbevis för vattenskoter är en pedagogisk kursbok med övningsfrågor som uppfyller Transportstyrelsens krav för förarbevis för vattenskoter. Utöver allt man behöver kunna för ett förarbevis innehåller boken också tips och råd vid sjösättning, upptagning och förvaring av vattenskoter.

1 i lager

Lagersaldo uppdateras en gång per dygn och är endast en uppskattning.

Artikelnr: 8718531362629 Kategori:

Beskrivning

Ur innehållet:

Vattenskoterns uppbyggnad, framdrivning, egenskaper och begränsningar. Boken lägger stor vikt på säkerhet, färdplanering, väjningsregler, gott sjömanskap samt hur vi förhåller oss på sjön. Grundläggande navigation där sjökort, kompass, navigator och positionsuttagning beskrivs.

Den som kör vattenskoter är befälhavare på ett fartyg och vad det innebär redogörs det utförligt för.

Boken förklarar var man får framföra vattenskoter och hur man kör på bästa sätt för att skona miljön. Stor vikt läggs på körteknik, riskbedömningar och riskanalyser. Sista kapitlet redovisar Transportstyrelsens kunskapsfordringar och hur examination går till.

Förarbevis för vattenskoter är skriven av Kjell Johansson och Bengt Utterström. Kjell Johansson är före detta sjöofficer och har bland annat skrivit boken Handhavande av snabba fartyg. Kjell bedriver yrkesutbildningar för sjöfarande i eget bolag. Se Addwater.se

Bengt Utterström är navigationslärare och läroboksförfattare. Bengt är sedan tidigare författare till navigationsboken Fritidsskepparen, Fritidsskepparens radarbok med AIS och Fritidsskepparens VHF/SRC-bok.

Tillsammans har det många decenniers erfarenhet av fritidsbåtsliv och seglingar långt utanför svenska farvatten.